Van 1 t/m 13 augustus is Club Cabaret te zien op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch

Club Cabaret is een initiatief van de Koningstheateracademie.
Binnen dit project onderzoeken wij met twaalf jonge, talentvolle cabaretiers, waarvan twee uit Zuid-Afrika, hoe wij als cabaretiers kritisch kunnen zijn op wat er in onze tijd gebeurt. En dat is nogal wat.

Trump, populisme, immigratie, economische-, banken- en klimaatcrises, privacy, Miley Cyrus, werkloosheid, werkdruk, de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden, racisme, etc.
Genoeg om je druk over te maken dus, maar ook genoeg om mensen te laten lachen of aan het denken te zetten.

En dat doen we niet alleen maar elke dag met een andere grote cabaretier. Onder andere Pieter Derks, Katinka Polderman en Minou Bosua spelen mee. Wij vragen met welke thema’s hij of zij zich bezighoudt en gaan vervolgens cabaretmateriaal maken over deze universele thema’s.

Daarnaast gaan we met het publiek in gesprek over welke thema’s hen bezighouden. Parallel aan deze voorstelling loopt een wetenschappelijk onderzoek naar hoe cabaret door de jaren heen maatschappelijk betrokken is geweest en of en hoe het in deze tijd maatschappelijk betrokken kan zijn.

Het resultaat laten we 10 avonden zien op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

Na Theaterfestival Boulevard gaan we ook de theaters in, check mijn speellijst of kijk op de website of de facebookpagina van Club Cabaret.